Бисер от Шпрот

Количиества: 0,300/ 0,500/ 1,0 кг

Съставки:

-Маринован Шпрот 

– Сол

-Оцетна Киселина

-Рафинирано слънч.масло

Консервант: (Е262, Сол, Е316, Е331)

 

Хранителна Информация за 100 г продукт:

 -Енергийна Стойност: 233kCal/964kJ

-Мазнини: 19,4 г

От които наситени мастни киселини: 3,8 г

-Въглехидрати: 0,7

От които захари: <0,5

-Белтъчини: 13,7 г

-Сол 5,4 г

Маринован Шпрот

Шпротите, известни също като килка, цаца, трицона или копърка, представляват вид риба от семейство Селдови (Clupeidae). Терминът “шпрот” обикновено се използва за обозначаване на пушените риби от този вид, които са консервирани в масло. Този вид риба е популярен в световната кухня и се наслаждава на голяма популярност благодарение на своя вкус и аромат.

Шпротите са не само вкусни, но и се считат за деликатес. Почти всеки, който обича рибата, има представа за изключителните качества на тези риби. Тяхната деликатесност ги прави подходящи за включване в разнообразни ястия и закуски.

От хранителна гледна точка шпротите са богати на различни витамини и минерали. Сред витамините, които се съдържат в тях, са В1, В2, В3, РР, D, Е. Относно минералите, шпротите предоставят никел, молибден, флуор, хром, цинк, желязо, йод, манган, мед, калий, натрий, магнезий и калций. Тези полезни вещества правят шпротите подходящи за включване в балансираната дневна диета.

Едно от ключовите предимства на консумацията на шпроти е наличието на Омега-3 мастни киселини. Тези киселини са известни с положителното си въздействие върху сърдечно-съдовата система и ги правят изключително ценна храна, особено за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Така че, освен че са вкусни, шпротите предлагат и редица ползи за здравето, които ги правят желан избор в хранителния режим на много хора.